Kőszek+36-30 815 5050 Kőszek info@kosec.hu

Tűz és gázriasztó rendszer

A technika fejlődésének köszönhetően a korszerű vagyonvédelmi rendszereink a klasszikus vagyonvédelmi feladatokon (behatolás jelzés, támadásjelzés, stb.) túl számos egyéb feladatot is el tudnak látni.

Ezek közé a feladatok közé tartozik a védett objektumokban a tűz, valamint a légtérben káros szintet elérő gázkoncentráció észlelése. Különösen az utóbbi néhány évben kapott nagy figyelmet a sajnos sokszor tragédiával végződő CO mérgezés.

A korszerű elektronikus érzékelők alkalmazásával ezek a tragikus események elkerülhetők és emberi életek menthetők meg! Rendszereink gyorsan és megbízhatóan védik az emberi életet és a tárgyi értékeket!

A nem kívánt események észlelése történhet a vagyonvédelmi riasztórendszer megfelelő bemenetére kötött érzékelőkkel, de nagyobb területek esetén (irodaház, mélygarázs, ipari létesítmények, iskolák, szállodák, stb.) önálló tűzjelző illetve gázjelző központokra kötött érzékelőkkel is.

A tűz és gázriasztó rendszerek feladatai, lehetőségei a katasztrófa helyzetek elhárítása és a károk minimalizálása érdekébe. :

•  a keletkezett tűz, illetve gázkoncentráció észlelése a keletkezés kezdeti szakaszában

•  tűz esetén a kialakult veszélyhelyzet elhárítása oltórendszer működésbe hozásával

•  gázkoncentráció észlelése esetén kialakult veszélyhelyzet elhárítása szellőztetőrendszer működésbe hozásával, bejövő gázvezeték automatikus elzárásával

•  a veszélyhelyzet helyi hangjelzéssel történő jelzése a közvetlenül érintett személyek számára

•  az észlelt veszélyhelyzet automatikus jelzése az intézkedésre hivatott és kiképzett személyek irányába (távfelügyelet, tűzoltóság, stb.)

•  az észlelt események pontos rögzítése elektronikus eseménynaplóban

A tűzjelző berendezés telepítésénél nagyon fontos szempont a megbízhatóság. A rendszerek kiépítése során csak a megfelelő szakhatóság engedélyével és minősítésével rendelkező termékeket használunk.

A rendszerek telepítése során a jelentősebb gyártók termékét használjuk 
(KILSEN, Global Fire, System Sensor, General Electric), kiválasztva az adott feladatra a legmegfelelőbbet.

Akciós ajánlatunk

- önállóan működő vagy riasztórendszerbe kötve működő CO érzékelő: 16.990 Ft .+Áfa

- riasztórendszerbe köthető gázérzékelő (metán, Propán-bután, Triklór-metán): 15.990 Ft .+Áfa

- riasztórendszerbe köthető optikai füstérzékelő: : 12.900 Ft .+Áfa

Rendszerkialakításhoz, felméréshez keressen meg bennünket e-mailben vagy telefonon keresztül.