Kőszek+36-30 815 5050 Kőszek info@kosec.hu

Beléptető rendszer

A beléptető rendszerek olyan biztonságtechnikai eszközök, melyek lehetőséget biztosítanak a védett területre való bejutás ellenőrzésére, szabályozására, nyilvántartására, illetve korlátozására. Használhatósága széles körű, gyakorlatilag mindenféle objektumban létjogosultsága van, ahol elektronikusan szeretnénk biztosítani a ki- és belépéseket. Ezen kívül a számítástechnika segítségével a beléptető rendszerek egy sor olyan kiegészítő szolgáltatást is képesek biztosítani, amellyel nagyban egyszerűsíthető pl. a munkahelyi adminisztráció. 

Az általunk alkalmazott rendszerek fajtái:

 

-          Proximity kártyás beléptető

Alkalmazható az egy ajtós önálló zárvezérlőtől a több száz ajtóból álló hálózatig mindenhová. Kedvelt, mivel használata egyszerű és gyors, ráadásul az alkalmazott beléptető kártya címkézhető, fényképpel is ellátható, így akár igazolványként is funkcionálhat. 

 

-          Kódzáras / proxy kártyás beléptető

Személyes használatú PIN kód beütése után működtethető vele pl. az elektromos ajtózár. Biztonsági szintje a proxi kártyás beléptető együttes alkalmazásával jelentősen növelhető.

 

-         Biometrikus azonosításon alapuló beléptető (ujjlenyomat, írisz, arc azonosítás) 

Előnye a kártyás beléptetőkkel szemben, hogy az azonosításra használatos kártyát nem kell magunkkal hordani és nem tudjuk elveszíteni.

 

-          Rendszám felismerő rendszer

A rendszámfelismerő szoftver a kamera képen felismeri a szabványos rendszámot, és ha az adatbázisban szerepel a rendszám, a számítógép azonnal vezéreli a sorompót, kaput, jelzőlámpát. Ezzel egy időben regisztrálja az adatokat a számítógépes központi adatbázisba, ahonnan bármikor visszakereshető, hogy, milyen rendszámú gépjármű milyen irányban és mikor közlekedett.

 

-         Ajtónyitás vezérlése mobil applikációval

Lehetőség van ajtók, kapuk, sorompók vezérlésére mobil telefonon keresztül többféle üzemmódban:

  • ingyenes hívással a hívószám azonosításával
  • a felhasználó telefonkészülékére letöltött mobil applikációval Wifi-n vagy IP hálózaton keresztül
  • riasztórendszer segédkimenetének vezérlésével

 

A beléptetők működési módjai az alábbiak lehetnek:

  • önálló beléptető     
  • hálózatba kötött beléptető online módban
  • hálózatba kötött beléptető offline módban

Telepítésink során elsősorban a CRYPTEX és a SOYAL termékcsalád készülékeit telepítjük, mert megbízhatóságuk és üzembiztos működésük mellet még esztétikus kivitelűek is, és alkalmazhatóak kültéri és beltéri használatra egyaránt.